Antena 3 CNN Externe Al-Qaida cere musulmanilor americani să atace SUA şi Occidentul

Al-Qaida cere musulmanilor americani să atace SUA şi Occidentul

Al-Qaida cere musulmanilor americani să atace SUA şi Occidentul
Sursa foto: al qaeda
08 Mar 2010   •   01:45

Purtătorul de cuvânt american al Al-Qaida a cerut musulmanilor din armata americană să copieze exemplul maiorului american acuzat că a ucis 13 persoane la Fort Hood.
În cadrul unui mesaj video,Adam Gadahn îl descrie pe maiorul Nidal Hasan ca pe un pionier ce ar trebui să fie model pentru alţi musulmani, în special pentru cei din armatele occidentale.
?Fratele Nidal est modelul ideal pentru orice musulmani din armatele necredincioşilor şi a regimurilor renegate," arăta acesta.
Gadahn, cunoscut şi ca Azzam al-Amriki, a chemat la atacuri contra a ce a descris ca fiind "ţinte de mare valoare."
Gadahn a crescut la o fermă din Riverside County, California şi s-a convertit la islam la o moschee din Orange County.

"Nu ar trebui să faceţi greşeala de a crede că bazele armatei sunt singurele ţinte de mare valoare din America şi Occident. Dimpotrivă, există numeroase alte locuri strategice, instituţii şi instalaţii, care dacă sunt atacate, musulmanii pot produce pagube majore".
Gadahn este căutat de FBI din 2004, iar doi ani mai târziu a fost acuzat de trădare. Există o recompensă de un milion de dolari pentru orice informaţie ce duce la arestarea sa.
"Nidal Hasan este un pionier, un lider şi un mode ce a deschis o uşă, o cale şi a arătat drumul pentru orice musulmani care se regăseşte printre infideli", sublinia Gadahn .
El arăta că cei ce planifică atacuri nu trebui obligatoriu să folosească arme de foc precum Hasan . "Aşa cum au arătat operaţiunile binecuvântate de la 11 septembrie, puţină imaginaţie şi planificare şi un buget limitat pot transforma aproape totul ăn arme mortale şi eficiente."
Gadahn declara că luptătorii ar trebui să vizeze sisteme de transport public din Occident şi să semene haos ?prin uciderea sau capturarea persoanelor din guvern, industrie şi media."
O informaţie ulterioară arăta că poliţia pakistaneză l-a arestat pe Adam Gadahn, semn că Paksitan cooperează mai strâns cu SUA.
Purtătorul de cuvânt al Al Qaida, în vârstă de 31 de ani, se afla în Paksitan din 1998.

Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close