Antena 3 CNN Externe ALEGERI SUA. Ce s-a întâmplat pe internet după ce s-a terminat dezbaterea dintre Obama şi Romney

ALEGERI SUA. Ce s-a întâmplat pe internet după ce s-a terminat dezbaterea dintre Obama şi Romney

ALEGERI SUA. Ce s-a întâmplat pe internet după ce s-a terminat dezbaterea dintre Obama şi Romney
de O.P.    |    04 Oct 2012   •   09:07
Barack Obama şi adversarul său republican Mitt Romney şi-au strâns mâna, miercuri, intrând pe scena Universităţii din Denver (Colorado, vest) pentru a începe prima dintre cele trei dezbateri între cei doi candidaţi la preşedinţia Statelor Unite, relatează AFP.

Preşedintele american, purtând un costum de culoarea albastră şi o cravată de culoare bleu, culoarea democraţilor, a luat cuvântul primul în această dezbatere consacrată în principal economiei şi a început prin a-i ura soţiei sale, Michelle, o aniversare fericită cu ocazia împlinirii a 20 de ani de căsătorie în ziua dezbaterii.

VEZI TOATĂ DEZBATEREA AICI:


"Vreau să îţi urez o aniversare fericită; într-un an, nu o vom mai sărbători în faţa a 40 de milioane de persoane", a glumit Barack Obama, după care a amintit situaţia de criză economică de la momentul sosirii sale la putere, în urmă cu aproximativ patru ani, şi cele "cinci milioane de locuri de muncă create în sectorul privat".

Fostul guvernator al statului Massachusetts, purtând, de asemenea, un costum de culoarea albastru-închis şi o cravată de culoarea roşie cu dungi, a răspuns pe acelaşi ton. "Sunt sigur că acesta este cel mai romantic loc pe care ţi-l poţi imagina, aici, cu mine". Candidatul republican la preşedinţia americană Mitt Romney şi-a exprimat miercuri nemulţumirea faţă de atacurile "inexacte" ale rivalului său Barack Obama cu privire la proiectul său fiscal, în cadrul primei dezbateri faţă în faţă între cei doi pretendenţi, la Denver (Colorado, vest), relatează AFP.

Potrivit CNN, iată care a fost rezultatul primei dezbateri:


PROGRAMELE ECONOMICE ALE CELOR DOI CANDIDATI:

"Practic tot ceea ce a spus despre proiectul meu fiscal este inexact", a declarat Romney, care a respins în mai multe rânduri ideea unei scăderi a impozitelor în valoare de 5.000 de miliarde de dolari, aşa cum pretinde opozantul său democrat.

Preşedintele american Barack Obama a apreciat că programul de reducere a deficitului fără o creştere a impozitelor al candidatului republican Mitt Romney va antrena o reducere drastică a cheltuielilor în domeniile educaţiei şi sănătăţii, relatează AFP.

"Dacă aveţi o abordare atât de dezechilibrată, acest lucru înseamnă că veţi tăia puternic din investiţiile noastre în şcoli şi educaţie", a declarat Obama. "Concret, aceasta înseamnă o tăiere de 30% în programele destinate bătrânilor din azile, copiilor cu handicap, iar aceasta nu este o strategie bună".

Economia americană a suferit din cauza unui exces de reglemenatre în mandatul de preşedinte al lui Barack Obama, a denunţat candidatul republican Mitt Romney, relatează AFP.

"În cazul unor legi adoptate în mandatul preşedintelui, am observat o reglementare excesivă, iar economia a suferit din cauza ei", a apreciat Romney, recunoscând, pe de altă parte, că "reglementarea este esenţială".

Imediat după terminarea dezbaterii, pe internet au apărut tot felul de imagini cu cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale. Una din cele mai comentate şi răspândite a fost aceasta, despre care utilizatorii au comentat că relaţia dintre Obama şi Romney este "mult prea apropiată":






×
Subiecte în articol: Alegeri SUA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close