Antena 3 CNN Externe Aleksei Navalnîi a fost mutat într-un spital pentru deţinuţi

Aleksei Navalnîi a fost mutat într-un spital pentru deţinuţi

Servicile penitenciare ruse au hotărât să-l transfere pe opozantul rus, Aleksei Navalnîi într-un spital pentru deţinuţi. Cu acordul acestuia, i-au prescris un tratament cu vitamine, relatează Reuters.

Aleksei Navalnîi a fost mutat într-un spital pentru deţinuţi
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    19 Apr 2021   •   15:52

"O comisie a medicilor a decis mutarea lui Navalnîi la un spital regional pentru deţinuţi care se află pe teritoriul coloniei penitenciare nr.3 din regiunea Vladimir", se arată într-un comunicat emis de Serviciul Penitenciar.

Starea de sănătate a opozantului este departe de a fi bună, acesta suferind de probleme cardiace şi renale. În august, Navalnî a supravieţuit otrăvirii cu o substanţă neurotoxică.

Acest transfer vine la o zi după ce Yaroslav Ashikhmin, medicul lui Navalnîi a declarat că acesta "poate muri în orice moment".

Uniunea Europeană, "extrem de îngrijorată" pentru starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi, a cerut internarea sa în spital.

Germania şi Franţa au insistat cu privire la un "tratament medical adecvat" de către medici în care Navalnîi "să aibă încredere" şi au cerut punerea în libertate a acestuia.

Consilierul pentru securitate naţională a preşedintelui joe Biden, Jake Sullivan, a declarat ieri că "vor exista consecinţe" pentru Moscova dacă Aleksei Navalnîi va muri în închisoare.

Opozantul rus, în vârstă de 44 de ani, a intrat în greva foamei în data de 31 martie, în semn de protest faţă de condiţiile de detenţie din Colonia penitenciară numărul 2 de la Pokrov, şi a declarat că a fost ameninţat că va fi alimentat cu forţa.
 

×
Subiecte în articol: Aleksei Navalnîi Rusia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close