Antena 3 CNN Externe Alertă antiteroristă. Sute de agenţi de poliţie vor fi mobilizaţi la şcolile şi metroul din Bruxelles

Alertă antiteroristă. Sute de agenţi de poliţie vor fi mobilizaţi la şcolile şi metroul din Bruxelles

Alertă antiteroristă. Sute de agenţi de poliţie vor fi mobilizaţi la şcolile şi metroul din Bruxelles
de S.T.    |    24 Noi 2015   •   17:50

Guvernul federal belgian va mobiliza începând de miercuri încă 500 de agenți de poliție pentru protecția școlilor din Bruxelles și sporirea securității pe rețeaua de metrou din capitala belgiană, în contextul în care în capitala Belgiei este în vigoare nivelul maxim de alertă antiteroristă după atentatele comise la Paris pe 13 noiembrie și soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți, transmit marți cotidianele belgiene La Derniere Heure și La Libre Belgique. Astfel, 300 de agenți suplimentari vor fi desfășurați pentru protecția școlilor și alți 200 pentru sporirea securității la metroul din Bruxelles.

Potrivit unor surse apropiate ministrului de interne belgian Jan Jambon, secțiile de poliție bruxelleze vor primi un ajutor suplimentar de la poliția federală a Belgiei și din partea poliției locale din afara regiunii Bruxelles-Capitale. Acești agenți vor fi plasați sub responsabilitatea zonelor de poliție bruxelleze.

Primarii celor 19 comune din Bruxelles au solicitat 288 de polițiști suplimentari pentru a supraveghea 745 de obiective.

Premierul belgian Charles Michel a anunțat luni seară că alerta antiteroristă va fi menținută la nivel maxim în Bruxelles, însă școlile și metroul vor fi redeschise gradual începând de miercuri.

În restul Belgiei, alerta antiteroristă va rămâne la nivelul 3, ceea ce înseamnă că există un risc "posibil și probabil" de atac terorist.

×
Subiecte în articol: Belgia
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close