Antena 3 CNN Externe Alertă de atac masiv cu rachete asupra Siriei

Alertă de atac masiv cu rachete asupra Siriei

Alertă de atac masiv cu rachete asupra Siriei
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
11 Apr 2018   •   08:42

Eurocontrol, organizaţia europeană pentru securitate în navigaţia aeriană, a emis marţi o "alertă rapidă" destinată companiilor, pentru estul Mediteranei, din cauza unor posibile atacuri cu rachetă asupra Siriei în următoarele 72 de ore, transmit EFE şi Reuters.

Eurocontrol a precizat că rachete aer-sol şi/sau de croazieră ar putea fi folosite în acest interval şi că există posibilitatea întreruperii intermitente a echipamentului de radionavigaţie, iar companiile aeriene trebuie să ţină cont de această alertă la planificarea operaţiunilor de zbor în respectiva zonă a Mediteranei.

"Ca urmare a posibilei lansări de lovituri aeriene în Siria cu rachete aer-sol şi/sau de croazieră în următoarele 72 de ore şi a posibilităţii întreruperii intermitente a echipamentului de radionavigaţie, trebuie ţinut cont la planificarea operaţiunilor de zbor în estul Mediteranei/zona FIR Nicosia ", relevă Eurocontrol, pe site-ul său, cu referire la spaţiul aerian indicat.

Preşedintele american, Donald Trump, şi aliaţii occidentali discută o eventuală acţiune militară împotriva regimului lui Bashar al-Assad pentru un presupus atac chimic comis sâmbătă la Douma, un oraş controlat multă vreme de rebeli.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atac rachete Siria
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close