Antena 3 CNN Externe Alertă la Berlin, după ce un camion a intrat în mulțime la un târg de Crăciun. Cel puțin nouă morți și 50 de răniți. Șoferul camionului a fost arestat - VIDEO

Alertă la Berlin, după ce un camion a intrat în mulțime la un târg de Crăciun. Cel puțin nouă morți și 50 de răniți. Șoferul camionului a fost arestat - VIDEO

Alertă la Berlin, după ce un camion a intrat în mulțime la un târg de Crăciun. Cel puțin nouă morți și 50 de răniți. Șoferul camionului a fost arestat - VIDEO
Sursa foto: Foto: Twitter / Emma Rushton
19 Dec 2016   •   23:03

Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 50 au fost rănite, după ce un camion a intrat în mulţimea adunată la târgul de Crăciun Breitscheidplatz din Berlin. Autorul atacului din Piaţa de Crăciun din Berlin a fost arestat, a anunţat poliţia germană citată de Sky News.

Un bărbat care se afla în dreapta șoferului a fost găsit mort în cabina camionului.

Cum arată camionul morții de la Berlin, cu numere de Polonia

Gruparea Statul Islamic ar fi revedincat pe Twitter atentatul de la târgul de Crăciun de la Berlin.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 20,15 (19,15 GMT) în Breitscheidplatz, din centrul Berlinului, când un vehicul greu a virat din stradă în interiorul unui târg de Crăciun.

Se pare că vehiculul a intrat în zona pietonală, a circulat printre standurile târgului şi a terminat cursa izbindu-se de un mare brad de Crăciun din centrul locaţiei.

Martorii șocați au publicat imaginile pe rețele de socializare și au anunțat că un camion a intrat în mulțimea de oameni adunată la târgul de Crăciun, incident care pare să fie o copie a atacului de la Nisa, Franța.

Din primele informații, citate de BBC, autoritățile tratează incidentul ca fiind un atac intenționat.

Târgul de Crăciun în cauză se desfășoară la Breitscheidplatz, una din cele mai mari piețe din Berlin.

Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, a afirmat, într-o intervenție telefonică la Sinteza zilei, că existau avertismente și că oficialii germani vorbeau despre pericolul unor astfel de atentate, însă că locuitorii din Berlin, spre deosebire de cei din Paris sau Bruxelles, aveau senzația că ”trăiesc într-o metropolă mai degrabă protejată”.

În iulie, 86 de persoane au murit la Nisa după ce un camion a intrat într-o zonă pietonală într-un atentat revendicat mai apoi de Stat Islamic.

 

 

 

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close