Antena 3 Externe Ambasada României în Franţa, despre afişul xenofob: Şi-au cerut scuze, nu putem cere mai mult

Ambasada României în Franţa, despre afişul xenofob: Şi-au cerut scuze, nu putem cere mai mult

24 Feb 2010   •   12:42
Ambasada României în Franţa, despre afişul xenofob: Şi-au cerut scuze, nu putem cere mai mult
Sursa foto: afis

Afişele din trenurile franceze care sugerau că românii sunt hoţi nu constituie un ?incident diplomatic?. Aceasta este declaraţia unui consilier politic din cadrul Ambasadei României în Franţa, Maria Ibram, citată de France Soir.

Diplomatul român susţine că reprezentanţii SNCF şi-au cerut scuze şi că România ?nu poate cere mai mult?. "SNCF (societatea naţională franceză de căi ferate) şi-a cerut scuze, deci nu cred că putem cere mai mult. Pentru moment, Bucureştiul nu a acordat instrucţiuni", a declarat Maria Ibram.

Nu de aceeaşi părere este şi vicepreşedintele Ligii pentru Drepturile Omului, Malik Salemkour. Oficialul a declarat că afişUl "incită la ură rasială şi la stigmatizarea unei naţionalităţi". Cel mai jenant, în opinia lui Salemkour, este că "un salariat al SNCF, cu responsabilităţi înalte, a putut scrie un asemenea mesaj".

"Când am văzut afişul, am crezut, iniţial, că este vorba de o farsă sau de o iniţiativă privată a vreunei asociaţii rasiste", a declarat vicepreşedintele Ligii pentru Drepturile Omului.

Un afiş xenofob care sugera că românii sunt hoţi de bagaje şi îndemna la semnalarea "faptelor românilor" a fost postat în mai multe trenuri franceze timp de cel puţin o săptămână. Anunţul a fost descoperit de scriitorul Mouloud Akkouche, în timpul unei călătorii între Foix şi Toulouse.
"În ultimele săptămâni, românii au produs îngrijorare. Au fost constatate numeroase furturi de bagaje. Vă cerem să fiţi mult mai atenţi. Toate faptele românilor trebuie semnalate către autorităţi." Acesta este textul prezent pe afişul ce indica şi un număr de telefon al autorităţilor căilor ferate.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close