Antena 3 CNN Externe Amenințări cu moartea pentru un medic imunolog italian, care susținea vaccinarea copiilor

Amenințări cu moartea pentru un medic imunolog italian, care susținea vaccinarea copiilor

Un expert în imunologie din Italia se află sub protecția poliției, după ce a primit amenințări cu moartea. Medicul susținea public vaccinarea copiilor.

Amenințări cu moartea pentru un medic imunolog italian, care susținea vaccinarea copiilor
Sursa foto: Twiiter/ The Observer
de Cerasela Stafie    |    07 Ian 2022   •   09:28

Antonella Viola este unul dintre cei mai importanți experți italieni în imunologie. Femeia se află sub protecția autorităților, după ce a primit un glonț într-o scrisoare.

Respectivul document conținea amenințări către ea și familia ei. Autoritățile consideră că acestea au venit în contextul în care medicul este un susținător cunoscut al vaccinării copiilor, scrie BBC.

Imunologul a confirmat informațiile, dezvăluind că a fost amenințată cu împușcarea: ”acești oameni sunt anti-vaxxeri care nu știu decât să urască, să respingă logica și legile și să creeze tensiuni și violență", a spus Viola.

Aceasta a menționat că va da întotdeauna voce științei și va vorbi cu cei care o ascultă: ”voi continua să-i sfătuiesc pe părinți să își vaccineze copiii, pentru că așa este corect", a subliniat expertul imunolog.

Nu este un caz singular în Europa. Astfel de amenințări au vizat și parlamentarii francezi, în timpul unor dezbateri pentru aprobarea pașaportului de vaccinare. În Olanda, locuința unui lider politic, Sigrid Kaag, a fost atacată de un individ, adept al teoriei conspirației. Omul a fluturat o torță aprinsă, scandând sloganuri de extremă dreapta și a transmis totul live pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: amenintare cu moartea imunolog Italia
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close