Antena 3 CNN Externe Amenințările lui Donald Trump, a doua zi după protestele violente

Amenințările lui Donald Trump, a doua zi după protestele violente

Amenințările lui Donald Trump, a doua zi după protestele violente
Sursa foto: Foto: Donald Trump.Facebook
de S.T.    |    02 Feb 2017   •   16:51

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat joi că va tăia finanţarea Universităţii Berkeley, unde sute de protestatari, în majoritate studenţi, au manifestat cu o zi în urmă împotriva conferinţei pe care urma să o susţină un editorialist al site-ului ultraconservator Breitbart, relatează AFP şi DPA.

„Dacă UC Berkeley nu permite libertatea de exprimare şi practică violenţa asupra unor persoane nevinovate care au puncte de vedere diferite - NU FONDURI FEDERALE?” - a scris Trump pe reţeaua Twitter.


Miercuri, protestatarii au scandat „Faceţi-l să tacă”, au spart vitrine, au incendiat paleţi şi au aruncat cu pietre asupra poliţiei, care a ripostat cu gaze lacrimogene şi a izolat perimetrul universităţii. Conducerea instituţiei a anunţat ulterior anularea conferinţei lui Milo Yiannopoulos, care îi fusese de altfel solicitată şi în două scrisori semnate de peste 100 de studenţi.

Susţinător frecvent al preşedintelui Donald Trump, pe care în campanie l-a numit 'Daddy' ('tati'), Yiannopoulos, specializat în noile tehnologii şi cunoscut pe reţele sociale pentru tonul său provocator, este unul din exponenţii dreptei alternative americane. Site-ul Breitbart News, apropiat de extrema dreaptă, l-a susţinut activ pe Donald Trump în campania pentru Casa Albă. Fostul preşedinte executiv al Breitbart, Steven Bannon, a fost numit consilier principal şi strateg-şef la Casa Albă. Se spune despre că el că se află în spatele unora dintre politicile cele mai controversate ale lui Donald Trump, inclusiv în materie de imigraţie.

Manifestaţii similare celor de la Berkeley au avut loc luna trecută la Universitatea Davis din California, tot pentru a împiedica o conferinţă a lui Yiannopoulos. În ambele cazuri, acesta fusese invitat de grupuri de studenţi conservatori.

Campusul Berkeley a devenit cunoscut ca bastion al susţinătorilor libertăţii de exprimare în timpul protestelor din anii 60 din SUA.

 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close