Antena 3 Externe Amnesty International: Siria "foloseşte spitalele pentru tortură"

Amnesty International: Siria "foloseşte spitalele pentru tortură"

de Antena3.ro    |    25 Oct 2011   •   09:38
Amnesty International: Siria "foloseşte spitalele pentru tortură"
Sursa foto: Foto: persicus-maximus.blogspot.com

Pacienţii din spitalele controlate de Guvern în Siria sunt torturaţi în eforturile de suprimare a revoltelor care afectează regimul preşedintelui Bashar al-Assad, se arată într-un raport al Amnesty International, citat de BBC News Online.
   
Raportul de 39 de pagini susţine că pacienţii din cel puţin patru spitale au fost supuşi torturii şi relelor tratamente, inclusiv de către personalul medical. Mulţi civili răniţi consideră că este mai sigur pentru ei să nu meargă la spital, adaugă acesta.
   
Autorităţile siriene au negat torturarea opozanţilor Guvernului.
   
Cercetătoarea Cilina Nasser pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord în cadrul Amnesty International a declarat că autorităţile par le fi "dat mână liberă în spitale forţelor de securitate".

"În multe cazuri personalul spitalului participă la torturi şi rele tratamente comise asupra persoanelor pe care se presupune că ar fi trebuit să le îngrijească", se arată în raport.
   
"Având în vedere amploarea şi gravitatea rănilor suferite de populaţie în ţară, este tulburător să afli că mulţi consideră că este mai sigur să rişte netratarea unor răni importante decât să meargă la un centru medical adecvat", continuă raportul.
   
Acesta conţine şi cazuri concrete de pacienţi care au fost luaţi din spitale.
   
Astfel, în septembrie, forţele de securitate au efectuat un raid într-un spital din Homs, în căutarea unui presupus comandant înarmat care se opunea Guvernului. Nereuşind să îl găsească, ei au arestat 18 persoane rănite, potrivit Amnesty. Un membru al personalului a declarat că a văzut cel puţin un pacient inconştient căruia i s-a smuls ventilatorul şi a fost luat.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close