Antena 3 CNN Externe Un bărbat s-a vaccinat împotriva COVID-19 de 10 ori într-o singură zi, în Noua Zeelandă

Un bărbat s-a vaccinat împotriva COVID-19 de 10 ori într-o singură zi, în Noua Zeelandă

Autoritățile sanitare din Noua Zeelandă au deschis o investigație, după ce un bărbat a fost vaccinat împotriva Covid-19 de 10 ori în aceeași zi.

Un bărbat s-a vaccinat împotriva COVID-19 de 10 ori într-o singură zi, în Noua Zeelandă
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    11 Dec 2021   •   11:56

Ministrul Sănătăţii din Noua Zeelandă, Astrid Koornneef, a transmis că acest caz ”este îngrijorător”. Nu a fost dezvăluit locul unde s-au petrecut evenimentele.

"Suntem foarte îngrijoraţi de această situaţie şi colaborăm cu agenţiile de profil", a declarat demnitarul.

Bărbatul, care ar fi mers la mai multe centre de vaccinare, s-ar fi vaccinat în numele altor persoane și ar fi fost plătit pentru fiecare injecție, potrivit presei locale, citată de publicația Abc.es.

Potrivit legislației din țară, oamenii nu sunt nevoiți să arate un document de identitate la momentul inoculării cu serul anti-COVID-19. 

"A avea un statut nesigur în ceea ce priveşte vaccinarea vă pune în situaţie de risc atât pe dumneavoastră, cât şi pe prietenii, whanau (familia) şi comunitatea dumneavoastră şi echipele de asistenţă medicală care vă tratează", a subliniat ministrul Sănătății.

De asemenea, a avertizat că ”dacă cineva a fost vaccinat cu mai multe doze decât cele recomandate, trebuie să contacteze un medic”.

Certificatul național de vaccinare din Noua Zeelandă le facilitează accesul oamenilor în numeroase locații, unde accesul nu este permis în lipsa documentului.

×
Subiecte în articol: vaccinare covid-19 Noua Zeelanda ancheta
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close