Antena 3 CNN Externe Anthony Fauci: "În octombrie, în SUA, numărul deceselor ar putea ajunge la 4.000"

Anthony Fauci: "În octombrie, în SUA, numărul deceselor ar putea ajunge la 4.000"

Doctorul Anthony Fauci, principalul expert în boli infecţioase din Statele Unite spune că în cel mai pesimist scenariu, în luna octombrie, în SUA, numărul deceselor ar putea ajunge să depășească 4.000.

Anthony Fauci: "În octombrie, în SUA, numărul deceselor ar putea ajunge la 4.000"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    25 Iul 2021   •   22:34

Fauci a spus că majoritatea deceselor ar putea aparține persoanelor nevaccinate, deoarece, acum, numărul cazurilor COVID-19 continuă să crească, în special în rândul persoanelor nevaccinste.

”Creșterea infecțiilor se constată printre cei nevaccinați. Și din moment ce avem 50% din țară nevaccinată cu schema completă, avem o problemă", a spus Fauci, la CNN.

Avertismentul doctorului Fauci apare în contextul în care varianta mai periculoasă ”Delta” a COVID-19 a ajuns în SUA. Oficialii au atras atenția americanilor pentru a rămâne vigilenți în ceea ce privește răspândirea bolii.

Scenariul cel mai pesimist pentru Statele Unite ale Americii arată aproximatic 240.000 de persoane infectate în luna octombrie și peste 4.000 de decese zilnic. Conform lui Justin Lessler, un epidemiolog de la Universitatea din Carolina de Nord.

Dr. Fauci a adăugat că majoritatea acestor decese ar putea veni din rândul celor nevaccinați: „Am mai spus că este, într-adevăr, o pandemie în rândul celor nevaccinați”.

×
Subiecte în articol: SUA Anthony Fauci
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close