Antena 3 CNN Externe Anticorpii rechinilor - noua armă pentru lupta împotriva cancerului

Anticorpii rechinilor - noua armă pentru lupta împotriva cancerului

Anticorpii rechinilor - noua armă pentru lupta împotriva cancerului
14 Oct 2008   •   18:36

Anticorpii din sângele rechinilor sunt o armă eficientă în lupta împotriva cancerului. Acest lucru este susţinut de cercetătorii australieni în urma unui studiu efectuat recent de Universitatea La Trobe din Melbourne, anunţă BBC. Anticorpii rechinilor sunt deosebit de rezistenţi cu toate că au un sistem imunitar asemănător cu cel al oamenilor.
Potrivit cercetătorilor australieni, această calitate poate fi folosită pentru a încetini răspândirea bolilor, precum cancerul, şi poate fi folosită pentru producerea unei noi generaţii de medicamente. Anticorpii rechinilor pot să reziste la temperaturi ridicate, dar şi într-un mediu extrem de acid sau bazic, au descoperit cercetătorii. Acest lucru înseamnă că anticorpii pot supravieţui într-un mediu ostil, precum cel din organismul uman, ceea ce reprezintă un amănunt crucial pentru prepararea unor medicamente de luptă împotriva cancerului.
În acelaşi timp, anticorpii rechinilor pot să se ataşeze de celulele canceroase şi să oprească răspândirea lor, potrivit declaraţiei profesorului Mick Foley de la Universitatea La Trobe din Melbourne. Rechinii au fost aleşi în acest proiect pentru că au un sistem imunitar robust şi sunt afectaţi de infecţii foarte rar.
Studii anterioare au demonstrat deja că anticorpii rechinilor încetinesc evoluţia cancerului mamar. În prezent cercetători din întreaga lume speră să poată folosi aceşti anticorpi şi pentru tratarea altor boli, precum malaria şi artrita reumatică.
Fotografie: www.sfbayaxis.com
Antena3.ro

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close