Antena 3 CNN Externe Antony Blinken spune că este dreptul Ucrainei să atace Rusia pentru a se apăra

Antony Blinken spune că este dreptul Ucrainei să atace Rusia pentru a se apăra

Ucraina poate alege ”tacticile” necesare pentru a respinge invazia Rusiei, a spus secretarul de stat Antony Blinken, întrebat dacă Statele Unite ar trebui să sprijine operațiunile ofensive ale Ucrainei împotriva Rusiei.

Antony Blinken spune că este dreptul Ucrainei să atace Rusia pentru a se apăra
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    28 Apr 2022   •   12:58

”Părerea mea este că este vital ca ei să facă tot ce este necesar pentru a se apăra împotriva agresiunii ruse. Și tacticile acestui lucru sunt deciziile lor”, a declarat Blinken miercuri, la Senatul SUA

Comentariile au venit după ce au fost anunțate explozii în sudul Rusiei și un incendiu la un depozit de muniții, miercuri. Evenimente au fost desrise de un înalt oficial ucrainean drept ”karma” pentru invadarea Ucrainei de către forțele ruse.

Consilierul prezidențial Mihailo Podolyak, fără a-și revendica în mod explicit responsabilitatea pentru atacurile de pe teritoriul Rusiei, a scris miercuri pe Telegram că, dacă o țară decide să ”atace o altă țară în masă, să-i ucidă pe toți cei de acolo în masă, să zdobească civilii cu tancurile, apoi, mai devreme sau mai târziu, datoriile vor trebui rambursate.”

Blinken, în apărarea dreptului Ucrainei de a răspunde Rusiei, a subliniat că scopul transporturilor de arme occidentale către Ucraina a fost ”a se asigura că ucrainenii au mijloacele de a se apăra”, scrie Washington Post.

Declarații asemănătoare au venit și din partea oficialilor de la Londra. Ministrul forțelor armate din Marea Britanie, James Heappey, a spus că  este ”pe deplin legitim” ca Ucraina să atace logistica rusă, peste graniță.

×
Subiecte în articol: Antony Blinken Război Ucraina Rusia
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close