Antena 3 CNN Externe Armistiţiu între armata siriană şi forţele kurde, în nord-estul Siriei

Armistiţiu între armata siriană şi forţele kurde, în nord-estul Siriei

Armistiţiu între armata siriană şi forţele kurde, în nord-estul Siriei
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Aug 2016   •   22:06

Forţele siriene şi luptătorii kurzi au ajuns, sub medierea Rusiei, la un armistiţiu la Hasaka, în nord-estul Siriei, a informat duminică televiziunea al-Mayadeen, preluată de Xinhua.

Acordul include o încetare a luptelor, evacuarea răniţilor, reîntoarcerea la poziţiile iniţiale ocupate de ambele părţi, dar şi începerea de negocieri.

Încetarea focului urma să înceapă în cursul după-amiezii de duminică odată cu transportarea răniţilor la spitale din oraşul Qamishli, în Hasaka.

Negocierile între cele două părţi sunt programate să înceapă luni, la aeroportul Qamishli, cu mediere iraniană şi rusă.

Sâmbătă, o sursă din oraş a spus pentru Xinhua că ruşii au început eforturile de mediere pentru a dezamorsa tensiunea şi luptele între forţele kurde de poliţie, Assayish, şi Forţele Siriene de Apărare Naţională (NDF), forţe paramilitare care susţin armata.

Tensiunile au început în ultima săptămână, când Assayish şi NDF şi-au arestat reciproc membri, şi au crescut şi mai mult atunci când miliţiile kurde au cerut dizolvarea NDF în Hasaka, solicitare respinsă de armata siriană. Mai târziu, Assayish a început bombardarea poziţiilor NDF din Hasaka, armata siriană răspunzând prompt cu lovituri aeriene, pentru prima dată, potrivit unei surse care a dorit să-şi păstreze anonimatul.
 

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close