Antena 3 CNN Externe Atac armat în Turcia. Nouă oameni au murit şi peste 60 sunt răniţi

Atac armat în Turcia. Nouă oameni au murit şi peste 60 sunt răniţi

Atac armat în Turcia. Nouă oameni au murit şi peste 60 sunt răniţi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    21 Aug 2012   •   09:41
Update 13.10 - Bilanţul atentatului cu maşină-capcană, produs luni seară la Gaziantep, în sud-estul Turciei, a ajuns marţi la nouă morţi, prin decesul unei fetiţe în vârstă de 12 ani, a anunţat vicepremierul Besir Atalay, potrivit căruia nu a fost făcută deocamdată nicio arestare, informează AFP.
_______________________________________________

Un atentat sângeros a produs panică pe străzile unui oraş din sud-estul Turciei. Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 60 au fost rănite în urma unui atac cu maşină-capcană produs în oraşul Gaziantep.

Atentatul nu a fost revendicat, însă oficialii turci cred că de vină sunt rebelii kurzi. Drept urmare, sute de oameni au protestat faţă de eşecul autorităţilor de la Ankara de a opri violenţele comise de aceştia.

Explozia s-a produs în apropierea unui comisariat de poliţie, iar câteva vehicule din zonă au luat foc. 

Răniţii au fost transportaţi de urgenţă la spital, iar bilanţul ar putea creşte, au avertizat autorităţile.

Deşi atacul nu a fost revendicat, autorităţile i-au învinuit pe rebelii kurzi pentru comiterea atentatului. Sute de oameni au ieşit pe străzi în semn de protest faţă de eşecul guvernului de la Ankara de a-i apăra.

În ultimii ani, sud-estul Turciei a devenit câmpul de luptă al rebelilor kurzi. În 1984, circa 45.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma mişcării separatiste lansate de Partidul Muncitorilor din Kurdistan împotriva autorităţilor de la Ankara.




×
Subiecte în articol: turcia morti
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close