Antena 3 Externe Atac cu arme chimice în Siria. Zeci de civili au fost afectați

Atac cu arme chimice în Siria. Zeci de civili au fost afectați

06 Sep 2016   •   20:01
Atac cu arme chimice în Siria. Zeci de civili au fost afectați

Zeci de cazuri de sufocare au fost semnalate marţi după un presupus atac cu clor într-un cartier controlat de opoziţie în oraşul sirian Alep, au anunţat surse din cadrul echipelor de salvare, dar şi un grup de monitorizare, relatează Reuters. 

Potrivit Apărării civile siriene, o organizaţie a echipelor de salvare care acţionează în zone controlate de rebeli, elicoptere ale guvernului au aruncat bombe baril care conţineau clor în cartierul al-Sukari, partea de est a oraşului Alep. 

Guvernul sirian a negat acuzaţiile anterioare privind folosirea de arme chimice în timpul războiului civil ce afectează ţara de cinci ani. Armata siriană nu a putut fi contactată imediat pentru declaraţii. 

Apărarea Civilă a anunţat pe pagina sa de Facebook că 80 de persoane s-au sufocat. Nu au fost semnalate decese. 

Organizaţia a postat o înregistrare video în care apar copii care erau spălaţi şi purtau măşti cu oxigen. 

Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), surse medicale au raportat 70 de cazuri de sufocare. 

Potrivit Reuters, o anchetă a ONU şi a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) a dezvăluit că forţele guvernului sirian sunt responsabile de două atacuri cu gaz toxic, în 2014 şi 2015, în care a fost folosit clor. Apărarea Civilă a acuzat guvernul de un alt atac cu clor în luna august. 

Alep a fost unul dintre cele mai afectate oraşe de la escaladarea violenţelor în ultimele luni după ruperea unui armistiţiu parţial mediat de SUA şi Rusia, în februarie. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close