Atac sângeros în Siria. 23 de civili au fost uciși în raiduri aeriene asupra unui oraș controlat de Statul Islamic. Nouă victime sunt copii

de S.T.    |    16 Sep 2016   •   10:51
Atac sângeros în Siria. 23 de civili au fost uciși în raiduri aeriene asupra unui oraș controlat de Statul Islamic. Nouă victime sunt copii Foto: pixabay.com

În total, 23 de civili și-au pierdut viața joi în raiduri aeriene asupra orașului Mayadin, în estul Siriei, aflat sub controlul grupării Stat Islamic, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

„Douăzeci și trei de civili, printre care nouă copii, au fost uciși în raiduri aeriene asupra orașului Mayadin”, în provincia Deir ez-Zor, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, adăugând că o lovitură a vizat o școală în care erau adăpostite persoane refugiate din cauza războiului.

Alți 30 de civili au fost răniți în aceste lovituri aeriene, a afirmat Rami Abdel Rahmane, fără să fie în măsură să precizeze dacă a fost vorba despre aviația rusă, siriană sau cea a coaliției internaționale antijihadiste conduse de Washington.

Provincia Deir ez-Zor, unde se află importante câmpuri petroliere, a fost ocupată de Statul Islamic care controlează aproape în întregime capitala cu același nume, cu excepția aeroportului militar și a cartierelor din împrejurimi, aflate în mâinile regimului de la Damasc.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close