Antena 3 CNN Externe Atac sinucigaș la granița Turciei. 30 de persoane au murit

Atac sinucigaș la granița Turciei. 30 de persoane au murit

Atac sinucigaș la granița Turciei. 30 de persoane au murit
14 Aug 2016   •   23:40

Cel puţin 30 de rebeli au fost ucişi şi câteva zeci răniţi duminică în Siria, în apropierea graniţei cu Turcia, de o explozie la un punct de trecere a frontierei controlat de rebeli, potrivit unor activişti citaţi de Xinhua. Un terorist sinucigaş şi-ar fi detonat centura cu explozivi la Idlib. 

Un alt grup de activişti, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), a confirmat explozia şi a precizat că teroristul s-a sinucis astfel într-un autobuz care transporta rebeli din Turcia în Siria. OSDO, cu sediul la Londra, afirmă că printre victime se află şi grăniceri turci, ceea ce ar plasa incidentul pe teritoriul Turciei. 

Xinhua menţionează că de la izbucnirea crizei din Siria au mai avut loc explozii în apropierea frontierei cu Turcia, ca urmare a tensiunilor dintre facţiunile rebele, iar guvernul de la Damasc a acuzat Ankara de facilitarea trecerii rebelilor din Turcia în Siria. Provincia Idlib este controlată în mare parte de Jaish al-Fateh (Armata Cuceririi), cu excepţia câtorva sate de loialişti.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close