Antena 3 CNN Externe Atacurile de la Bombay au vizat provocarea unui nou conflict între India şi Pakistan

Atacurile de la Bombay au vizat provocarea unui nou conflict între India şi Pakistan

Atacurile de la Bombay au vizat provocarea unui nou conflict între India şi Pakistan
09 Dec 2008   •   16:57

Atacurile teroriste de la Bombay au avut ca scop provocarea unui nou conflict între India şi Pakistan, a declarat marţi Asif Ali Zardari, preşedintele pakistanez, citat de AFP. Acesta a cerut celor două ţări să colaboreze în lupta împotriva ameninţărilor teroriste.
"Atacurile din Bombay nu au vizat doar India, ci şi noul Guvern democratic din Pakistan şi procesul de pace pe care l-am lansat cu India", a scris Zardari într-un editorial publicat în The New York Times.
"Partizanii regimului autoritar din Pakistan şi factorii non-statali interesaţi de propagarea conflictului nu vor ca în ţară să aibă loc o schimbare", a precizat Zardari.
Preşedintele pakistanez a cerut celor două ţări să îşi intensifice eforturile pentru instaurarea păcii şi să conlucreze pentru a opri ameninţările teroriste.
"Pentru a dejuca planurile teroriştilor, cele două mari naţiuni, India şi Pakistanul, născute din aceeaşi revoluţie în 1947, trebuie să continue să avanseze procesul de pace", a adăugat el.
"Reconcilierea şi apropierea dintre cele două ţări este cea mai bună soluţie împotriva forţelor obscure care încearcă să provoace un conflict între Pakistan şi India şi în final o ciocnire a civilizaţiilor", a mai spus Asif Ali Zardari.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close