Antena 3 CNN Externe Atena este înconjurată de flăcări. Pompierii lucrează non-stop. ”Ce se stinge într-o zi, se reaprinde a doua zi”

Atena este înconjurată de flăcări. Pompierii lucrează non-stop. ”Ce se stinge într-o zi, se reaprinde a doua zi”

Cristi Popovici, trimisul special al Antenei 3 în Grecia, vine cu imagini în exclusivitate din zonele afectate de incendiile devastatoare de pe teritoriul elen. Situația se agravează, deoarece focarele stinse azi-noapte, s-au reaprins azi-dimineață, din cauza vântului puternic și a căldurii.

Atena este înconjurată de flăcări. Pompierii lucrează non-stop. ”Ce se stinge într-o zi, se reaprinde a doua zi”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    07 Aug 2021   •   17:21

Autoritățile au detașat zeci de elicoptere și avioane care transportă apă, în zonele cu cele mai puternice focare.

Și pompierii români, ajunși astăzi în Grecia, luptă pentru a stinge flăcările devastatoare.

Zeci de mii de hectare de vegetație au fost pârjolite

Situația este în continuare extrem de gravă, Noaptea trecută, au ars zeci de hectare de pădure, într-o zoncă cu case de vacanță, la 8-9 kilometri depărtare de Atena. Toate au fost evacuate, în urmă cu două zile, pentru că focul se apropia amenințător. Focul a distrus trei case din acea zonă, până la acest moment.

Se acționează din aer. Sunt elicoptere care vin, se alimentează cu apă dintr-un lac artificial și apoi pleacă pentru a stinge flăcările. Focul puternic arde necontrolat de 24 de ore și oamenii din orașele din apropierea Atenei au fost evacuați. Sunt trei elicoptere specializate pe stingerea incendiilor și două avioane care aruncă substanțe ignifuge.

Procurorii din Atena au obținut un mandat pentru arestarea unui bărbat în vârstă de 43 de ani, prins de localnicii din Krioneri în timp ce se plimba cu un scuter și dădea foc intenționat pajiștii uscate într-o zonă cu case. Individul a fost reținut chiar de voluntarii care se luptau cu flăcările și apoi a fost predat poliției.

Atena este înconjurată de flăcări, iar pompierii lucrează non-stop

Pompierii români au sosit și ei, în apropiere de Atena, în urmă cu 2-3 ore. Urmează pentru ei zile și nopți de luptat cu flăcările, pentru că vor intra sub Comandamentul General al Protecției Civile din Grecia.

Ce se stinge într-o zi, se reaprinde a doua zi, iar asta se întâmplă din cauza vântului foarte puternic.

Localnicii sunt foarte speriați de faptul că, printre ei, se află piromani, care dau foc în zonele în care pompierii deja au stins incendiul. De asemenea, autoritățile le-au transmis să stea în case și să închidă geamurile, pentru ca fumul toxic să nu le intre și în locuințe și să îl inhaleze.

Pe lângă temperaturile ridicate și condițiile care favorizează pornirea incendiilor în Grecia, există și mâini criminale printre localnici. Din păcate, până nu vor fi prinși suspecții, oamenii trăiesc cu frica în fiecare zi.

×
Subiecte în articol: incendii Grecia atena
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close