Antena 3 CNN Externe Atentat în Afganistan. Un kamikaze s-a aruncat în aer cu o maşină plină de explozivi. Sunt zeci de victime

Atentat în Afganistan. Un kamikaze s-a aruncat în aer cu o maşină plină de explozivi. Sunt zeci de victime

Atentat în Afganistan. Un kamikaze s-a aruncat în aer cu o maşină plină de explozivi. Sunt zeci de victime
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    23 Aug 2017   •   11:33

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi câteva zeci au fost rănite într-un atentat comis miercuri, în sudul Afganistanului, de un taliban kamikaze, a anunţat o oficialitate locală, informează AFP şi dpa.

Acest atentat, revendicat de talibani, este primul de amploare după anunţul făcut luni de preşedintele SUA, Donald Trump, care deschide calea unei desfăşurări suplimentare de soldaţi americani în Afganistan.

„Un kamikaze s-a aruncat în aer cu o maşină plină de explozivi, într-o parcare lângă principalul cartier general al poliţiei în Lashkar Gah”, capitala provinciei Helmand, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al guvernatorului acestei provincii producătoare de opiu, Omar Zhwak.

El a precizat că printre victime se numără femei şi copii.

Potrivit directorului spitalului din provincie, Mauladad Tabihdad, au fost spitalizaţi 38 de răniţi, majoritatea elevi. Elevii răniţi tocmai studiau într-o moschee din apropierea locului unde a avut loc explozia, potrivit purtătorului guvernatorului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atentat Afganistan kamikaze
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close