Antena 3 CNN Externe Atentat în India: 65 de morţi şi 150 de răniţi, după o explozie la un tren de persoane (VIDEO)

Atentat în India: 65 de morţi şi 150 de răniţi, după o explozie la un tren de persoane (VIDEO)

Atentat în India: 65 de morţi şi 150 de răniţi, după o explozie la un tren de persoane (VIDEO)
28 Mai 2010   •   10:43

Un grav atentat a avut loc, vineri, în estul Indiei. 65 de oameni au murit şi 150 au fost răniţi, în urma unei explozii la un tren provocate de rebelii maoişti. Trenul de persoane a deraiat şi s-a ciocnit cu un marfar care circula pe o linie paralelă.

Explozia care a provocat accidentul s-a produs noaptea, la aproximativ 150 de kilometri de Calcutta. 13 vagoane ale unui tren expres cu destinaţia Mumbai, plin de pasageri care dormeau, au deraiat în urma deflagraţiei şi s-a ciocnit cu un marfar.

Acţiunea a fost provocată de rebelii maoşti. Mişcarea numără aproximativ 20.000 de combatanţi care spun că luptă pentru apărarea ţăranilor fără pământ şi a minorităţilor locale din estul şi nordul ţării.

Rebelii controlează teritorii importante, în special în regiunile rurale, mult mai puţin dezvoltate decât marile oraşe.

Guvernul a lansat împotriva lor, în urmă cu câteva luni, o vastă operaţiune în şase state, implicând 56.000 de membri ai forţelor paramilitare. Autorităţile din New Delhi spun că rebeliunea maoistă este principala ameninţare la adresa securităţii interne a ţării.

Asta pentru că, numai anul trecut, peste 600 de persoane şi-au pierdut viaţa anul trecut în atacuri atribuite maoiştilor. Guvernul a interzis mişcarea în 2009, calificată oficial ca fiind "teroristă".




Antena 3

×
Subiecte în articol: tren feroviar India
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close