Antena 3 CNN Externe Atentat terorist de Paști. Sute de morți

Atentat terorist de Paști. Sute de morți

Atentat terorist de Paști. Sute de morți
16 Apr 2017   •   16:54

Cel puţin 68 de copii figurează printre cele 126 de persoane ucise într-un atentat cu maşină-capcană care a vizat autobuze în care se aflau persoane evacuate din două localităţi proregim asediate în nordul Siriei, a anunţat duminică Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmit DPA şi AFP.

"Bilanţul nu încetează să crească. Sunt sute de răniţi", a declarat pentru AFP Rami Abdelrahman, directorul OSDO, care anunţase anterior un bilanţ de 112 morţi. Directorul OSDO a precizat totodată că 109 dintre cei 126 de oameni ucişi erau locuitori din Foua şi Kafraya, cele două localităţi proregim evacuate, în timp ce restul sunt rebeli care păzeau autobuzele şi pe lucrătorii umanitari.

Pe de altă parte, facţiuni ale opoziţiei siriene au dezminţit duminică orice fel de implicare în atentatul de sâmbătă. Armata Siriană Liberă (FSA) a menţionat într-un comunicat datat sâmbătă, dar publicat duminică pe Twitter, că "dezaprobă şi condamnă categoric" explozia de sâmbătă împotriva unui convoi de evacuaţi originari din cele două localităţi majoritar şiite, din provincia Idlib. "Respingem orice fel de atac împotriva civililor, indiferent de afilierea sau religia lor", a insistat FSA, care a atribuit "regimului şi partenerilor săi responsabilitatea acestei crime".

La rândul său, Mişcarea Islamică a Oamenilor Liberi din Sham, de orientare salafistă şi una dintre facţiunile cele mai importante din Siria, a condamnat "acest atac laş, împotriva principiilor religiei" islamice şi a apreciat că acest atac "serveşte politicilor sectare ale regimului".

Deocamdată, nicio organizaţie nu a revendicat atacul de sâmbătă de la Al Rashidin, din apropiere de Alep. Zona în care a avut loc atentatul se află sub controlul opoziţiei din care face parte şi fostul Front An-Nusra, cândva asociatul sirian al reţelei teroriste Al Qaida, care nu s-a pronunţat momentan cu privire la atentatul de sâmbătă.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atentat terorist Siria
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close