Antena 3 CNN Externe Doi australieni, salvați de pe o insulă pustie. Erau izolați de mai multe zile, după ce au fost atacați de un crocodil

Doi australieni, salvați de pe o insulă pustie. Erau izolați de mai multe zile, după ce au fost atacați de un crocodil

Doi bărbați din Australia au trecut printr-o experiență traumatizată. Au rămas blocați pe o insulă pustie și atacați de un crocodil. Au fost nevoiți să-și bea propria urină pentru a supraviețui.

Doi australieni, salvați de pe o insulă pustie. Erau izolați de mai multe zile, după ce au fost atacați de un crocodil
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    16 Noi 2021   •   16:55

Tinerii, în vârstă de 32 și 33 de ani au plecat la pescuit, joi dimineața, râul Daly, care este plin de crocodili, la peste 100 de kilometri sud-vest de Darwin, în Teritoriul de Nord (NT) din Australia.

Barca în care se aflau s-a lovit de un obiect aflat sub apă și s-a scufundat. Incapabili să declanșeze semnalul de alarmă sau apeleze serviciile salvare, bărbații au înotat împotriva curentului, în ape pline de crocodili de apă sărată, scrie The Australian.

”În acest timp, un crocodil a încercat să atace. S-a dus după unul dintre bărbați, iar el a trebuit să arunce cu obiecte în el pentru a rămâne în viaţă. De mai multe ori crocodilul s-a lăsat sub apă în timp ce ei înotau. Au crezut că îşi vor găsi sfârşitul,'' a povestit Shaun Gill un reprezentat al poliției.

Bărbații au ajuns pe o insulă mlăștinoasă, unde nu aveau apă potabilă sau hrană. Singurele lucruri pe care reușiseră să le salveze au fost o pungă de haine și o cutie care avea înăuntru niște echipamente de camping. 

Cei doi au petrecut trei zile total izolați și au fost nevoiți să-și bea propria urină pentru a supraviețui. „Nu au putut să deplaseze, pentru că se scufundau în noroi... Nu există adăpost, iar temperaturile au fost și ele extreme”, au mai transmis oamenii legii.

În mod miraculos, o altă ambarcațiune, cu două persoane la bord, naviga în regiunea râului Daly și a dat peste resturile bărcii scufundate. Comandantul acelei nave i-a găsit și i-a recuperat pe cei doi, sâmbătă după-amiază.

Oamenii legii au declarat că tinerii erau deshidratați și nu știau prea bine unde se află, explicând că și au fost ”extrem de norocoși să scape cu viață”. Ambii bărbați au fost evaluați la Spitalul Regal Darwin și au fost externați în aceeași zi.

×
Subiecte în articol: crocodil Australia insula barca
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close