Antena 3 CNN Externe Aviația rusă a ucis mai mulți militari turci, în nordul Siriei

Aviația rusă a ucis mai mulți militari turci, în nordul Siriei

Aviația rusă a ucis mai mulți militari turci, în nordul Siriei
09 Feb 2017   •   18:32

Trei militari turci au fost ucişi 'în mod accidental' într-un bombardament al aviaţiei ruse în nordul Siriei, a comunicat joi armata turcă, incident confirmat de Kremlin, transmit Reuters şi AFP. 

În acelaşi raid au mai fost răniţi 11 soldaţi turci. 

Potrivit comunicatului armatei turce, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, i-a transmis telefonic 'tristeţea şi condoleanţele sale' preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan în legătură cu acest incident. 

Conform comunicatului, aviaţia rusă încerca să lovească ţinte ale organizaţiei jihadiste Statul Islamic, 'dar trei dintre soldaţii noştri au căzut martiri atunci când o clădire în care unităţile noastre luaseră poziţie a fost lovită'. 

Textul nu precizează în ce regiune din nordul Siriei s-a produs incidentul. 

La rândul său, Kremlinul a anunţat că Putin şi Erdogan au stabilit, în aceeaşi discuţie telefonică, să intensifice cooperarea împotriva Statului Islamic. 

Presa turcă a relatat puţin mai devreme că cinci militari turci au fost ucişi joi în lupte cu jihadiştii Statului Islamic în nordul Siriei, ridicând la zece numărul soldaţilor turci morţi în acest sector în ultimele două zile. Nu este clar deocamdată dacă acest bilanţ îi include pe militarii ucişi de aviaţia rusă. 

Potrivit agenţiei Dogan, cei cinci soldaţi au fost ucişi în regiunea Al-Bab, un bastion al Statului Islamic pe care rebelii sirieni, sprijiniţi de armata turcă, încearcă de mai multe săptămâni să-l cucerească. 

În total, 66 de militari turci şi-au pierdut viaţa de la declanşarea intervenţiei militare în nordul Siriei, la data de 24 august 2016, pentru dislocarea jihadiştilor din SI, dar şi a miliţiilor kurde siriene considerate de Ankara drept grupări teroriste.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Siria raid aerian ucisi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close