Antena 3 CNN Externe Un avion cu 7 persoane la bord s-a prăbușit în Rusia

Un avion cu 7 persoane la bord s-a prăbușit în Rusia

Un avion cargo rus Antonov AN-12 s-a prăbușit în apropierea orașului siberian Irkutsk, oficialii de la Moscova au spus că la bord erau 7 persoane. Niciuna nu a supraviețuit.

Un avion cu 7 persoane la bord s-a prăbușit în Rusia
Sursa foto: Twitter/RT
de Alexandra Ionescu    |    03 Noi 2021   •   15:07

„La ora 14.50, ora Moscovei, aeronava An-12, care zbura între Yakutsk și Irkutsk, a dispărut de pe radar”, a declarat o sursă pentru RIA Novosti. Potrivit TASS, oficialii cred că avionul aparține companiei aeriene din Belarus „Grodno” și opera un zbor de marfă.

„Conform rapoartelor preliminare, locul accidentului este în zona satului Pivovarikha [în regiunea din jurul Irkutsk], nu departe de aerodrom. Înainte de aterizare, echipajul a informat despre necesitatea de a ocoli. Cauzele probabile ale căderii sunt o defecțiune tehnică și o eroare la pilotare în condiții meteorologice nefavorabile. 

O sursă din Ministerul rus pentru Situații de Urgență a declarat de atunci că „unități de pompieri și salvare au sosit la fața locului. Avionul era în flăcări”, iar serviciile de urgență lucrează la stingerea incendiului.

An-12 este un avion cu turbopropulsoare din epoca sovietică produs între 1957 și 1973, în principal pentru forțele armate ale URSS. De atunci, a fost operat de o serie de companii aeriene civile din fosta Uniune Sovietică, în principal pentru zboruri de marfă. În 2019, un An-12 s-a prăbușit aproape de aeroportul din Lvov din vestul Ucrainei, ucigând cinci dintre cei șapte oameni de la bord.

Incidentul marchează cel mai recent dintr-o serie de dezastre aeriene din Siberia și Orientul Îndepărtat al Rusiei. În iulie, lucrătorii de urgență care investighează dispariția unui avion cu turbopropulsoare Antonov An-26 au anunțat că au recuperat cadavrele a 22 de pasageri și a șase membri ai echipajului după ce acesta s-a prăbușit într-o stâncă din peninsula Kamceatka.

×
Subiecte în articol: Rusia avion prabusire incendiu victime
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close