Antena 3 CNN Externe O româncă a furat 41 de mii de euro de la femeia pe care o îngrijea. Cu banii a achitat taxa de înscriere la facultate a iubitului fiicei sale, în Italia

O româncă a furat 41 de mii de euro de la femeia pe care o îngrijea. Cu banii a achitat taxa de înscriere la facultate a iubitului fiicei sale, în Italia

O româncă a extras mai multe sume de pe cardul femeii de 79 de ani pe care o îngrijea în Italia.

O româncă a furat 41 de mii de euro de la femeia pe care o îngrijea. Cu banii a achitat taxa de înscriere la facultate a iubitului fiicei sale, în Italia
Sursa foto: Gettyimages | Daniel Berehulak / Staff
de Ioana Mircea    |    11 Oct 2022   •   15:48

În total, românca a ajuns la 41 de mii de euro furaţi, din care şi-a plătit abonamentul la sală şi taxa de înscriere la facultate a iubitului fiicei sale.

O femeie de 79 de ani din Italia a rămas fără 41 de mii de euro după ce i-a transferat banii româncei care avea grijă de ea, pentru a plăti aşa-zise facturi.

Cu banii furați, românca și-ar fi plătit abonamentul la sală, asigurarea la mașină și chiar a achitat taxa de înscriere la facultate a iubitului fiicei sale.

Totul a început la Roma în 2017 când bătrâna a fost diagnosticată cu o boală care îi afecta discernământul și nu îi mai permitea să aibă o viață normală. Atunci, aceasta a considerat că are nevoie de ajutor și a angajat-o pe româncă.

Aceasta sosea la italiancă acasă o dată pe săptămâni, însă a reuşit să îi câştige încet-încet încrederea, astfel încât a aflat toate detaliile despre situațtia financiară a acesteia.

Bătrână avea un card PrePay pe care nu-l mai îl folosea și de care uitase. Astfel, a românca a inițiat un mecanism ingenios pentru a-i fura banii, și anume a convins-o pe femeie să facă transferuri bancare sau să facă cecuri de pe cardul de pensie pe cardul PrePay pe care îl deținea românca, cu scopul de a-i plăti diverse facturi.

Astfel, s-au înregistrat 115 retrageri de pe card, 15 cecuri și un transfer bancar, toate cu scopul de a o jecmăni pe italiancă ceea, ce a și reușit într-un final.

Victima și-a adus aminte la un moment dat că avea un cont și a verificat extrasul de pe acest cont. Și-a dat seama că a fost păcălită și s-a prezentat la poliţie. Acum, românca va trebui să răspundă în fața judecătorilor pentru toate faptele sale.

×
Subiecte în articol: Italia furt
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close