Antena 3 CNN Externe Secretarul general al ONU acuză: Eșecul lui Assad a dus la moartea a 300.000 de oameni

Secretarul general al ONU acuză: Eșecul lui Assad a dus la moartea a 300.000 de oameni

Secretarul general al ONU acuză: Eșecul lui Assad a dus la moartea a 300.000 de oameni
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    10 Oct 2016   •   20:50

Președintele sirian Bashar al-Assad, care a eșuat în rolul său de lider, a cauzat moartea a 300.000 de oameni în Siria, a acuzat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, într-un interviu pentru postul de radio Deutsche Welle, informează AFP.

„Este adevărat că din cauza eșecului în leadershipul său, enorm de multe persoane au murit, mai mult de 300.000 de oameni”, a declarat secretarul general al ONU, potrivit unor fragmente din acest interviu, difuzate luni.

„Ar fi trebuit să împiedicăm Srebrenica, ar fi trebuit să împiedicăm genocidul rwandez. La Alep, facem tot ce ne stă în putință”, a dat asigurări Ban Ki-moon în acest interviu ce urmează să fie difuzat în totalitate miercuri.

„I-am îndemnat pe secretarul de stat (american John) Kerry și partea rusă să reinstaureze armistițiul, ca noi să putem furniza asistență umanitară vitală celor cinci milioane de persoane care se află în zone asediate și în în zone unde este dificil de ajuns”, a adăugat secretarul general al ONU.

Relațiile dintre Moscova și Washington s-au deteriorat după eșuarea armistițiului în Siria, pe care cele două țări l-au inițiat în septembrie și care nu a durat decât o săptămână.

Armata președintelui sirian Bashar al-Assad, susținută de lovituri ale aviației militare ruse, a lansat de atunci o ofensivă de anvergură împotriva Alep și avansează stradă după stradă în recucerirea cartierelor din estul orașului, aflate în mâinile rebelilor din 2012.

Alep este una dintre mizele principale ale conflictului sirian, soldat din 2011 și până acum cu peste 300.000 de morți și care a provocat cea mai mare tragedie umanitară după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ban Ki-moon Siria Bashar al-Assad
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close