Antena 3 CNN Externe Barack Obama despre Mitt Romney: Eu am o diplomă de la Harvard, el are două. Ce snob!

Barack Obama despre Mitt Romney: Eu am o diplomă de la Harvard, el are două. Ce snob!

Barack Obama despre Mitt Romney: Eu am o diplomă de la Harvard, el are două. Ce snob!
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
29 Apr 2012   •   14:38

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama i-a criticat pe un ton glumeţ pe adversarul său Mitt Romney şi pe republicanii din Congres, în cadrul unui discurs susţinut sâmbătă seara la cina anuală a corespondenţilor la Casa Albă, relatează AFP.
   
Obama, aflat la cea de-a patra reuniune mondenă de acest tip din capitala federală americană, şi-a multiplicat aluziile la alegerile din 6 noiembrie, la care îşi va pune în joc mandantul în faţa lui Romney, care şi-a asigurat deja învestitura republicană.
   
Preşedintele democrat a afirmat că rivalul său a văzut recent filmul "Hunger Games", în care candidaţii susţinuţi de "sponsori foarte bogaţi" se ucid între ei până când nu mai rămâne decât un supravieţuitor, o aluzie transparentă la campania pentru alegerile primare republicane.
   
Obama s-a exprimat în faţa a 2.000 de jurnalişti, directori de presă, oameni politici şi celebrităţi, între care actorii George Clooney şi Reese Witherspoon, reuniţi într-o sală de bal gigantică dintr-un hotel. El a afirmat că Romney, un multimilionar, ar califica o astfel de reuniune drept "o mică cină".
   
El a afirmat, de asemenea, că Romney a absolvit, ca şi el, prestigioasa universitate Harvard. "Eu am o diplomă, el are două. Ce snob!", a glumit preşedintele.
   
Obama a exploatat şi povestea care îl urmăreşte pe Romney de 30 de ani, când şi-a urcat câinele pe capota maşinii în timpul unei călătorii. Preşedintele a dispus difuzarea pe un ecran a unui fotomontaj cu Romney ieşind din avionul Air Force One... modificat pentru a susţine o cuşcă de câine.
   
Obama şi-a salutat şi adversarii republicani din Congres, "care au luat o pauză în programul lor ce constă în a nu vota nicio lege, pentru a fi aici în această seară".
   
Preşedintele a evocat şi Secret Service, poliţia de elită care se ocupă de protecţia sa şi care a fost implicată recent într-un scandal de prostituţie din Columbia, ceea ce a condus la elaborarea unor noi reguli de comportament.
   
"Aş mai avea şi alte glume de spus, dar trebuie să mă întorc pentru ca membrii Secret Service să nu încalce programul", a glumit el.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close