Antena 3 CNN Externe Un bărbat a fost mușcat în zona genitală de o cobră care a ieșit din toaletă

Un bărbat a fost mușcat în zona genitală de o cobră care a ieșit din toaletă

Un bărbat de 47 de ani care era în vacanță în Africa de Sud a fost mușcat de o cobră care a ieșit din toaletă. Acesta a fost operat de urgență.

Un bărbat a fost mușcat în zona genitală de o cobră care a ieșit din toaletă
Sursa foto: Pexels/Petr Ganaj
de Alexandra Ionescu    |    07 Noi 2021   •   16:24

Bărbatul a început să simtă durere și o senzație de arsură în organele genitale. Acea durere i-a radiat până la vintre, abdomen și piept.

Cu toate acestea, el a trebuit să aștepte trei ore înainte ca un elicopter să-l poată aduce la cel mai apropiat centru de traumatologie, care se afla la 350 km distanță.

Medicii i-au dat bărbatului opt doze de antiser cu venin de șarpe, profilaxie împotriva tetanosului și antibiotice. Veninul includea și o toxină, metaloproteinaza, care poate distruge celulele roșii din sânge. Probabil din acest motiv, rinichii i-au cedat, și a avut nevoie de dializă.

O săptămână mai târziu, după ce medicii au reușit să stabilizeze leziunile cauzate organelor genitale, bărbatul a fost operat. 

După nouă zile, pacientul s-a întors acasă în Olanda, unde a primit îngrijiri suplimentare la spitalul Isala klinieken. Acolo a făcut febră și a primit mai multe antibiotice pentru că în rana i s-au găsit bacterii, Klebsiella pneumoniae și Enterobacter cloacae. Ulterior a fost supus și altor proceduri chirurgicale.

A durat un an până când acesta a fost complet recuperat, potrivit Forbes.

×
Subiecte în articol: Africa de Sud Olanda cobra muscatura
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close