Antena 3 CNN Externe Bashar al-Assad avertizează Turcia: „Va plăti scump pentru susţinerea teroriştilor”

Bashar al-Assad avertizează Turcia: „Va plăti scump pentru susţinerea teroriştilor”

Bashar al-Assad avertizează Turcia: „Va plăti scump pentru susţinerea teroriştilor”
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    04 Oct 2013   •   17:58

Turcia va plăti scump pentru susţinerea „teroriştilor" care luptă să răstoarne regimul de la Damasc, a avertizat preşedintele sirian Bashar al-Assad, într-un interviu acordat unui post turc de televiziune, difuzat vineri, relatează AFP, citată de Mediafax.

„În viitorul apropiat, aceşti terorişti vor provoca consecinţe pentru toată Turcia. Iar Turcia va plăti foarte scump”, a spus Assad pentru postul de opoziţie Halk-RV.

„Nu este posibil să te serveşti de terorism ca de o carte de joc şi să o pui în buzunar. Fiindcă terorismul este ca un scorpion, care nu ezită să te înţepe când vine momentul”, a continuat preşedintele sirian.

Guvernul turc condus de Recep Tayyip Erdogan este foarte ostil Damascului, premierul Turciei fiind atacat direct de Assad, în ciuda faptului că, în trecut, relaţiile dintre cei doi erau foarte strânse.

„Tot ceea ce spune despre Siria şi popor este doar o grămadă de minciuni, asta e tot. Erdogan n-a făcut altceva decât să susţină teroriştii”, a afirmat Assad.

De asemenea, preşedintele Siriei a negat încă o dată faptul că regimul său a folosit arme chimice împotriva rebelilor, dar a adăugat că se conforma rezoluţiei ONU privind distrugerea arsenalului chimic, adoptată la 28 septembrie.

„Nu, nu am folosit această armă. Arsenalul chimic se află în mâinile forţelor speciale, singurele capabile să le utilizeze", a explicat Assad.

„Pregătirea acestor arme este o operaţiune tehnică complexă, iar pentru a le utiliza este necesar un proces special care necesită un ordin central al Statului Major Interarme. Din această cauză, este imposibil să fi fost utilizate”, a mai spus liderul sirian.
   
Întrebat despre elicopterul sirian doborât de aviaţia turcă pe 16 septembrie, după ce a intrat în spaţiul aerian turc, Assad a recunoscut că aparatul, prăbuşit pe teritoriul sirian, a încălcat spaţiul aerian turc.

El a justificat intruziunea în Turcia a elicopterului afirmând că era necesar să împiedice „o infiltrare a unui număr mare de terorişti” din Siria în Turcia.

Assad a declarat că cei doi piloţi ai elicopterului au fost „decapitaţi cu sălbătăcie" de rebeli sirieni, după ce au fost capturaţi în viaţă.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close