Antena 3 CNN Externe Bashar al-Assad neagă că a ordonat uciderea manifestanţilor: Numai un nebun îşi ucide poporul

Bashar al-Assad neagă că a ordonat uciderea manifestanţilor: Numai un nebun îşi ucide poporul

Bashar al-Assad neagă că a ordonat uciderea manifestanţilor: Numai un nebun îşi ucide poporul
Sursa foto: Foto: theaustralian.com.au
08 Dec 2011   •   09:23

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a negat că ar fi dat ordin pentru uciderea manifestanţilor care i-au cerut demisia, spunând că majoritatea celor care au murit sunt „susţinători ai regimului şi nu invers" , într-un interviu acordat postului american de televiziune ABC News.

El a minimizat, de asemenea, consecinţele sancţiunilor luate împotriva ţării sale, subliniind că „nu este ceva nou”.

Assad, al cărui regim este aspru criticat atât de Occident cât şi de Liga Arabă, a declarat la ABC că numai un lider nebun ar da ordin să fie ucis propriul popor.

"Fiecare reacţie violentă este individuală, nu vine din partea unei instituţii. Este o mare diferenţă între a duce o politică de represiune şi a face greşeli la nivel înalt. Nu ne ucidem poporul. Niciun guvern nu îşi ucide poporul, cu excepţia situaţiei în care are un lider nebun" a declarat liderul sirian, la ABC

Preşedintele sirian a pus la îndoială bilanţul de 4.000 de morţi al reprimării manifestaţiilor anunţat de ONU, afirmând că „majoritatea” persoanelor ucise sunt „susţinători ai regimului şi nu invers”.

Al-Assad a recunoscut însă că Siria nu este încă o democraţie, subliniind că reformele aplicate în special în ultimele nouă luni sunt un pas pe această cale, dar că va dura până când procesul se va desăvârşi.

 

 


×
Subiecte în articol: Siria Bashar al-Assad liga araba
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close