Antena 3 CNN Externe Bashar Al-Assad se arată dispus să coopereze pentru stabilitatea Siriei

Bashar Al-Assad se arată dispus să coopereze pentru stabilitatea Siriei

Bashar Al-Assad se arată dispus să coopereze pentru stabilitatea Siriei
Sursa foto: Foto: tunisia-live.net
07 Feb 2012   •   20:10

Preşedintele Siriei, Bashar Al-Assad, a dat asigurări, marţi, că este pregătit să coopereze la orice efort pentru stabilizarea situaţiei din ţara sa, după întrevederea cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, informează AFP.
   
Bashar Al-Assad a reiterat "determinarea Siriei de a coopera la orice efort pentru consolidarea stabilităţii ţării", adăugând că Damascul "s-a conformat planului Ligii Arabe" pentru soluţionarea crizei, precizează agenţia oficială SANA.
   
"Siria a cooperat deplin cu misiunea observatorilor arabi, în pofida obstacolelor puse de unele state arabe", a continuat el.
   
Liga Arabă a suspendat săptămâna trecută misiunea de observare din Siria, denunţând recrudescenţa violenţelor soldate cu circa 6.000 de morţi în ultimele 11 luni.

În acest timp, Franţa, Olanda, Italia, Marea Britanie, Statele Unite  au decis retragerea ambasadorilor lor din Siria, denunţând "violenţele repetate" ale regimului sirian împotriva propriului popor.

De asemenea, monarhiile arabe din Golf au decis marţi să expulzeze de pe teritoriul lor ambasadorii sirieni şi să îi recheme pe ai lor din Siria, denunţând "masacrul colectiv" comis de regim.

×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad Siria liga araba
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close