Antena 3 CNN Externe Berlusconi încalcă regula "fără fotografii" în faţa "Cinei cea de Taină"

Berlusconi încalcă regula "fără fotografii" în faţa "Cinei cea de Taină"

Berlusconi încalcă regula "fără fotografii" în faţa "Cinei cea de Taină"
Sursa foto: Agerpres
27 Iul 2010   •   16:06

Silvio Berlusconi, premierul Italiei, a fost criticat după ce a încălcat regula "fără fotografii" când s-a pozat alături de preşedintele rus Dimitri Medvedev în faţa "Cinei Cea de Taină".

Berlusconi a pozat în faţa capodoperei lui Leonardo Da Vinci din secolul 15 pentru câteva minute la rând, în timp ce aparatele de fotografiat erau folosite de toată lumea, în ciuda multiplelor semne care interziceau acest lucru. Medvedev, aflat în vacanţă în Italia, a vizitat "Cina cea de Taină" la muzeul "Santa Maria della Grazie" în timp ce Berlusconi îi făcea un tur de oraş.

Turiştii care îşi rezervaseră un loc pentru a vedea opera - pentru care există o listă de aşteptare de trei luni - au fost reţinuţi afară pentru a le permite politicienilor să viziteze în linişte. Profesorul Ulberico Santa Maria, care lucrează la departamentul ştiinţific al Muzeului Vatican, a declarat: "Sub nicio formă nu i-aş fi permis premierului să se fotografieze în faţa capodoperei. Bliţurile nu sunt recomandat de loc pentru operele de artă pentru că le pot dăuna grav. Fotografii pot fi făcute cu acordul muzeului, însă numai în anumite condiţii, cu filtre".

"Faptul că "Cina cea de Taină" este o pictură murală şi nu o frescă e cu atât mai grav, pentru că este mai fragilă în faţa unor lucruri precum bliţurile aparatelor de fotografiat", a mai spus Ulberico.

Alberto Artioli, supraveghetor pentru lucrări în oraşul italian, a respins orice griji, spunând că sesiunea fotografică a fost scurtă şi că a venit în urma cererii preşedintelui rus. "Am dat permisiunea pentru trei fotografi să intre şi să facă poze. A fost responsabilitatea mea, decizia mea şi le-am dat voie pentru că nu văd nicio problemă. Bliţurile pot cauza probleme, dar aici a fost vorba de câteva momente şi fotografii erau oricum departe, aşa că nu văd problema", a spus Artioli.

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close