Antena 3 CNN Externe Incendiu puternic de vegetaţie în Chile: Peste 300.000 de hectare au ars complet

Incendiu puternic de vegetaţie în Chile: Peste 300.000 de hectare au ars complet

Pompierii americani au fost trimişi să ajute la stingerea incendiilor de vegetaţie cu care Chile se confruntă de zile întregi.

Incendiu puternic de vegetaţie în Chile: Peste 300.000 de hectare au ars complet
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Alexandra Cojoianu    |    13 Feb 2023   •   12:05

Peste 300.000 de hectare au ars complet, cel puţin 24 de oameni au murit, iar alţi 2.500 au avut de suferit din cauza intoxicaţiei cu fum din cauza incendiilor.

În Chile, incendiile de vegetaţie au mistuit o zonă de mărimea statului Luxemburg. Seceta, combinată cu vremea extrem de călduroasă, au făcut ca flăcările să se extindă şi să devină dificil de ţinut sub control.

Aşa că autorităţile locale au cerut ajutorul pompierilor americani - atât la nivel aerian, cât şi la sol.

Mii de litri de apă au fost aruncaţi din avioanele special trimise în acest scop. Iar, în total, 6.000 de salvatori acţionează la sol, în zona de sud şi centrală.

Citeşte şi: Incendiu puternic în Delta Dunării, lângă Sulina | Ard circa 150 de hectare de vegetaţie

Un localnic povesteşte că încerca să ude cu furtunul, când focul l-a încercuit. A intrat într-un cuptor din lut pentru a se salva.

"Am intrat cu fierăstrăul înăuntru, iar câinele şi puii erau deja acolo. M-am aruncat pur şi simplu faţa la pământ.", a susţinut Pedro Aroca, fermier.

Peste 1.200 de case au fost deja distruse de incendii, lăsându-i pe localnici fără un acoperiş deasupra capului.

"Fiicele mele îmi spun să stau liniştită că ne vom descurca, însă este dureros să vezi mistuiţi ani întregi de muncă.", a susţinut Maria, proprietar de magazin.

Autorităţile din Chile au deschis o anchetă şi au arestat zeci de oameni care ar avea legătură cu izbucnirea acestor incendii de vegetaţie.

×
Subiecte în articol: Chile incendiu vegetaţie
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close