Bombaradamentele armatei siriene terorizează populaţia civilă. Imagini cu atrocităţile din Siria

de G.C.P    |    20 Sep 2012   •   12:54
Bombaradamentele armatei siriene terorizează populaţia civilă. Imagini cu atrocităţile din Siria Galerie foto (7) Foto: Amnesty International

Bombardamentele aeriene şi atacurile de artilerie întreprinse de către forţele siriene, fidele preşedintelui Bashar al-Assad, au ucis peste 160 de civili în regiunile Idlib şi Hama, se arată într-un studiu recent, realizat de Amnesty International.

Donatella Rovera, reprezentant de marcă al acestei organizaţii, a vizitat, în primele săptămâni ale acestei luni, 26 de oraşe din nordul Siriei, de unde a strâns mărturii şi informaţii. Rovera spune că a fost martor ocular la bombardamentele asupra populaţiei civile.

"În toate atacurile, pe care le-am investigat, nu am descoperit nici un obiectiv militar evident, care să justifice bombardamentele armatei siriene. Toate victimele au fost civile", a precizat Rovera.
Aceasta a explicat că armamentul folosit de regimul de la Damasc, nu are acurateţea să lovească ţintele specifice rebelilor sirieni, iar cei mai mulţi morţi se înregistrează în rândul civililor.

Conform organizaţiilor internaţionale, peste 27.000 de persoane şi-au pierdut viaţa de la începutul conflictului din Siria, din martie 2011.
x close