Antena 3 CNN Externe Boris Johnson, vizită în Ucraina și discuție cu Vladimir Putin, pe fondul tensiunilor tot mai ridicate

Boris Johnson, vizită în Ucraina și discuție cu Vladimir Putin, pe fondul tensiunilor tot mai ridicate

Boris Johnson va vizita Ucraina și va purta discuții cu Vladimir Putin, săptămâna viitoare, pe fondul temerilor cu privire la o invazie rusă.

Boris Johnson, vizită în Ucraina și discuție cu Vladimir Putin, pe fondul tensiunilor tot mai ridicate
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    31 Ian 2022   •   18:42

Premierul Marii Britanii speră să ”accelereze eforturile diplomatice” și să ”intensifice descurajarea, pentru a evita vărsarea de sânge” în zilele următoare.

Călătoria planificată în regiune vine pe fondul tensiunilor crescânde dintre Ucraina și Rusia. Aceasta din urmă continuă să-și consolideze forțele la granița vecinului său.

”Primul ministru va reitera necesitatea ca Rusia să facă un pas înapoi și să se angajeze diplomatic atunci când va vorbi cu președintele Putin, în această săptămână”, a declarat un purtător de cuvânt din Downing Street, scrie The Guardian.

Anunțul demersului premierului britanic vine după ce Johnson le-a cerut șefilor apărării și securității să ia în considerare alte opțiuni militare defensive în Europa, în timpul unui briefing de informații la nivel înalt despre situație, săptămâna trecută.

El va lua în considerare o serie de opțiuni pentru a descuraja agresiunea rusă în regiune, inclusiv noi desfășurari de trupe și întărirea apărării NATO.

Între timp, Ministerul de Externe va anunța luni sancțiuni mai dure, ceea ce înseamnă că Regatul Unit poate viza interesele strategice și financiare ale Rusiei, în ciuda îngrijorărilor raportate ale SUA cu privire la amploarea banilor ruși ”murdari” la Londra.

Diplomații americani și-au exprimat îngrijorarea că orice sancțiuni impuse Rusiei din cauza potențialului conflict s-ar dovedi a fi ineficiente din cauza bogaților ruși din capitala Marii Britanii, denumită și ”Longrad”.

×
Subiecte în articol: Boris Johnson
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close