Antena 3 CNN Externe Brigitte Bardot ameninţă că va cere cetăţenie rusă dacă nu sunt salvaţi doi elefanţi

Brigitte Bardot ameninţă că va cere cetăţenie rusă dacă nu sunt salvaţi doi elefanţi

Brigitte Bardot ameninţă că va cere cetăţenie rusă dacă nu sunt salvaţi doi elefanţi
de N.B.    |    04 Ian 2013   •   15:41

Brigitte Bardot, legenda cinematografiei franceze, a anunţat că îl va urma pe colegul său de breaslă Gerard Depardieu şi va cere cetăţenie în Rusia dacă autorităţile nu vor face nimic pentru a salva viaţa a doi elefanţi, informează AFP.

Bardot, una dintre celebrităţile mondiale care militează pentru drepturile animalelor, cere autorităţilor să salveze doi elefanţi care sunt în pericol să moară, Baby şi Nepal.

Administratorii grădinii zoologice Parc de la Tête d’Or din Lyon au primit acordul din justiţie pentru eutanasierea celor doi elefanţi, suspectaţi a avea tuberculoză.

Metoda de a şantaja autorităţile cu renunţarea la cetăţenie pentru a obţine ce doreşte este o adaptare a protestului lui Gerard Depardieu, actor francez care şi-a manifestat în mod public nemulţumirea faţă de impozitul 75% pentru bogaţi, pe care preşedintele Francois Hollande dorea să-l impună, şi a anunţat că îşi va schimba cetăţenia.

În conferinţa de presă de sfârşit de an, Vladimir Putin a declarat că este gata să-i ofere cetăţenia rusă lui Depardieu, pe care l-a numit „un om de afaceri şi un prieten”, dacă acesta va dori, iar actorul a acceptat, devenind cetăţean rus la începutul anului.

×
Subiecte în articol: Gerard Depardieu elefanti protest
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close