Antena 3 CNN Externe Busculadă în Birmingham, la aprinderea luminilor de Crăciun. 60 de oameni au fost răniţi (VIDEO)

Busculadă în Birmingham, la aprinderea luminilor de Crăciun. 60 de oameni au fost răniţi (VIDEO)

Busculadă în Birmingham, la aprinderea luminilor de Crăciun. 60 de oameni au fost răniţi (VIDEO)
15 Noi 2009   •   22:38


O grandioasă festivitate, prilejuită de aprinderea luminilor de Crăciun, a fost anulată în marele oraş britanic Birmingham după o busculadă soldată cu cel puţin 60 de răniţi. Promisiunea unui concert gratuit cu multe vedete a atras mult mai multă lume decât se prevăzuse, iar situaţia a scăpat total de sub control.

La locul concertului se adunaseră peste 20.000 de oameni, în timp ce autorităţile nu se aşteptau la mai mult de 5.000. Până la haos nu a mai fost decât un pas. Locatarii unui apartament de bloc au înregistrat, de la înălţime, momentul când două bariere metalice, instalate de poliţie pentru a controla accesul spectatorilor, au cedat una după alta.

Din nefericire, două femei şi doi copii au fost prinşi sub barierele răsturnate şi s-au ales cu fracturi multiple, după ce au fost călcaţi în picioare de mulţimea dezlănţuită.

Organizatorii au anulat tot restul programului, pentru că nici măcar ambulanţele nu puteau trece prin mulţime pentru a veni în ajutorul răniţilor. Pe scenă urmau să evolueze vedete ca Sugababes şi Natalie Imbruglia, iar evenimentul trebuia să se încheie cu un uriaş foc de artificii.

Consiliul local le recomandase spectatorilor să nu aducă bunuri de valoare sau băuturi alcoolice şi "să se reţină de la îmbrânceli". Dar, după cum s-a văzut, sfatul nu a avut efect.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Crăciun
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close