Antena 3 CNN Externe Cairo. Piaţa Tahrir este în continuare ocupată de sute de manifestanţi

Cairo. Piaţa Tahrir este în continuare ocupată de sute de manifestanţi

Cairo. Piaţa Tahrir este în continuare ocupată de sute de manifestanţi
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
03 Iun 2012   •   14:53

Piaţa Tahrir din Cairo era în continuare ocupată, duminică dimineaţă, de sute de manifestanţi care protestează faţă de achitarea a şase foşti oficiali de rang înalt ai serviciilor de securitate, în cadrul procesului fostului preşedinte Hosni Mubarak, relatează AFP.
   
O parte dintre ei au dormit sub corturi sau chiar direct pe pământ, după ce aproximativ 20.000 de persoane s-au adunat sâmbătă în această piaţă.
   
"Intenţionăm să rămânem astăzi şi poate şi mâine. Aşteptăm mai multă lume în cursul zilei", a declarat un tânăr manifestant, Omar Abdelkader.
   
Fostul preşedinte Hosni Mubarak şi fostul său ministru de Interne Habib el-Adli au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă sâmbătă, pentru uciderea unor manifestanţi în timpul revoltei populare de la începutul lui 2011. Apărarea fostului preşedinte a anunţat că va face apel împotriva condamnării.
   
În schimb, şase foşti oficiali de rang înalt din serviciile de securitate de la acea vreme, judecaţi pentru aceleaşi fapte, au fost achitaţi.
   
Faptele de corupţie de care erau acuzaţi fiii fostului preşedinte, Alaa şi Gamal Mubarak, judecaţi în acelaşi timp cu tatăl lor, au fost însă prescrise.
   
"Mulţi oameni au avut sentimentul, ascultând verdictul, că ne-am întors în vremea fostului regim", a declarat în piaţa Tahrir un student, Feda Essam.
   
Manifestanţii au ridicat un mic memorial care reproduce un cimitir în miniatură, cu morminte de piatră şi nisip, într-un omagiu adus "martirilor" morţi în piaţă în timpul revoltei contra regimului lui Mubarak.
   
"Martiri, în numele sângelui vostru vom avea o nouă revoluţie", se putea citi pe o banderolă.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close