Antena 3 CNN Externe Cancelarul german îndeamnă Europa să rămână unită în fața tensiunilor cu Turcia

Cancelarul german îndeamnă Europa să rămână unită în fața tensiunilor cu Turcia

Cancelarul german îndeamnă Europa să rămână unită în fața tensiunilor cu Turcia
Sursa foto: Foto: Angela Merkel/Facebook
05 Sep 2017   •   13:34

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat marţi Europa să rămână unită în faţa tensiunilor cu Turcia, în contextul acţiunilor întreprinse de Berlin de a-şi revizui relaţiile cu Ankara. 

”Nimic nu ar fi mai şocant decât să ne manifestăm în public dezacordul în privinţa viitoarelor relaţii cu Turcia în faţa preşedintelui (turc Recep Tayyip) Erdogan”, a spus Merkel în cadrul ultimei sesiuni a parlamentului german, înainte de alegerile legislative ce vor avea loc luna aceasta în Germania. 

”Aceasta ar slăbi dramatic poziţia Europei”, a declarat cancelarul federal în faţa parlamentarilor germani, în condiţiile în care Berlinul a întreprins deja paşi în vederea revizuirii relaţiilor sale cu Turcia. 

Merkel a anunţat că intenţiona să profite de summitul liderilor ţărilor din UE, care va avea loc în octombrie, pentru a discuta despre viitoarea relaţie a blocului comunitar cu Turcia, care să presupună şi închiderea negocierilor de aderare a Turciei la UE. 

Negocierile de aderare a Turciei la UE au început în 2005, dar de luni de zile se află într-un punct mort din cauza evoluţiei politice din Ankara, acuzată de derivă autoritară de detractorii preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Europa tensiuni turcia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close