Antena 3 CNN Externe Caniculă în vestul Europei şi în Rusia

Caniculă în vestul Europei şi în Rusia

Caniculă în vestul Europei şi în Rusia
12 Iul 2010   •   09:36

Canicula creează în continuare probleme în mai multe ţări europe. Statele cele mai afectate de valul de căldură sunt Rusia, Spania, Marea Britanie, dar şi Germania. Peste 50 de oameni, dintre care şi 27 de copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale şi alte câteva sute de pasageri au fost evacuaţi din trei trenuri, după ce sistemul de climatizare s-a defectat.

În gara Hanovra, din nordul Germaniei, dar şi la Bielefeld, în vest, trei trenuri care veneau de la Berlin au fost oprite, iar pasagerii preluaţi de alte garnituri, după ce instalaţiile de aer condiţionat s-au defectat, iar temperatura a devenit insuportabilă.

Printre cei afectaţi au fost şi 27 de copii, care se întorceau dintr-o excursie. Acestora li s-a făcut rău din cauza temperaturii ridicate, care a ajuns şi până la până 50 de grade Celsius în vagoanele rămase fără aer condiţionat.

Purtătorul de cuvânt al Deutsche Bahn şi-a cerut scuze pentru situaţie şi a precizat că sistemele de climatizare s-au defectat din cauza temperaturilor foarte ridicate.

Un val de căldură afectează Berlinul şi estul Germaniei, unde temperaturile au ajuns până la 39 de grade Celsius.

Şi capitala Rusiei se confruntă cu un val de căldură fără precedent.

Canicula se face simţită şi în alte ţări europene. Printre cele mai afectate se numără Spania, unde 3 oameni au murit din cauza căldurii, Marea Britanie, Polonia şi Belgia.

Antena 3

×
Subiecte în articol: canicula Europa
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close