Antena 3 CNN Externe Casa Albă cere plecarea preşedintelui sirian de la putere: "Assad trebuie să plece acum!"

Casa Albă cere plecarea preşedintelui sirian de la putere: "Assad trebuie să plece acum!"

Casa Albă cere plecarea preşedintelui sirian de la putere: "Assad trebuie să plece acum!"
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
08 Oct 2011   •   11:02
America a condamnat vineri ultimele violenţe din Siria şi a cerut plecarea imediată de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad, în urma situaţiei „foarte periculoase” din ţară, conform AFP.

„Statele Unite condamnă ferm violenţele împotriva membrilor opoziţiei” a declarat preşedintele american Barack Obama. El a adăugat că „aceste acte ilustrează faptul că promisiunile de reformă şi dialog făcute de regimul sirian” sunt false.

„Atacurile de vineri ilustrează ultimele tentative ale regimului sirian de a reduce la tăcere opoziţia paşnică din interiorul Siriei. Preşedintele Assad trebuie să plece acum, înainte ca ţara sa să meargă mai departe în această direcţie foarte periculoasă”, a declarat un Jay Carney, ofiţer de presă al preşedintelui american.

Carney a remarcat şi că „aceste violeneţe au avut loc la numai trei zile după eşecul înregistrat în Consiliul de Securitate în privinţa adoptării unei rezoluţii care prevedea trimiterea de observatori pentru drepturile omului înSiria”.

Oficialul de la Casa Albă a adăugat că Statele Unite vor încerca în continuare să mobilizeze comunitatea internaţională pentru susţinerea aspiraţiilor democratice ale sirienilor şi vor depune eforturi pentru a exercita presiuni asupra regimului Assad.

×
Subiecte în articol: Siria Damasc Bashar al-Assad putere
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close