Antena 3 CNN Externe Casablanca. Zeci de mii de persoane protestează împotriva Guvernului islamist

Casablanca. Zeci de mii de persoane protestează împotriva Guvernului islamist

Casablanca. Zeci de mii de persoane protestează împotriva Guvernului islamist
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
27 Mai 2012   •   16:49

Zeci de mii de persoane au manifestat duminică, în Casablanca, împotriva Guvernului islamist, cerând "o amelioarare a situaţiei sociale", relatează AFP.
   
Aceasta este cea mai importantă manifestaţie împotriva Guvernului islamist, condus începând cu luna ianuarie de Abdelilah Benkirane. Acest guvern a fost format după alegerile din noiembrie 2011, marcate de o victorie netă a formaţiunii sale politice, Partidul Justiţie şi Dezvoltare (PJD).
   
"Sunt peste 50.000 de persoane (aproape jumătate însă, potrivit poliţiei, n.red.) care manifestează cerând Guvernului să deschidă un dialog real despre tensiunea socială din ţara noastră", a declarat Hassan Tariq, deputat al Uniunii Socialiste a Forţelor Populare (USFP, opoziţia parlamentară).
   
"Există un mesaj de unitate sindicală şi un mesaj clar pentru Guvernul Benkirane pentru ca acesta să îşi clarifice strategia guvernamentală", a adăugat Tariq.
   
Această manifestaţie s-a declanşat la apelul Confederaţiei Democratice a Muncii şi al Federaţiei Democratice a Muncii, două sindicate apropiate de USFP.

×
Subiecte în articol: protest guvern formatiune partid mesaj
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close