Antena 3 CNN Externe Catastrofă feroviară! Sunt zeci de morți și răniți, în urma deraierii unui tren în India

Catastrofă feroviară! Sunt zeci de morți și răniți, în urma deraierii unui tren în India

Catastrofă feroviară! Sunt zeci de morți și răniți, în urma deraierii unui tren în India
19 Aug 2017   •   20:28

UPDATE: Cel puţin 23 de persoane au murit şi alte 64 au fost rănite sâmbătă în urma deraierii unui tren în nordul Indiei, în statul Uttar Pradesh, potrivit unui nou bilanţ comunicat de oficiali, informează AFP. 

"Douăzeci şi trei de persoane au murit şi 65 au fost rănite în accident. Operaţiunile de salvare continuă", a declarat G.S. Priyadarshi, înalt responsabil administrativ, majorând astfel un bilanţ precedent, de zece morţi şi câteva zeci de răniţi, făcut de un responsabil din cadrul serviciilor medicale. 

Știre inițială

Zece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zeci au fost rănite sâmbătă în urma deraierii unui tren în nordul Indiei, a anunţat un responsabil al serviciilor medicale indiene, informează AFP. 

"Două persoane au murit şi zeci de persoane au fost rănite. Majoritatea răniţilor au fost duşi la spital", a declarat P.S. Mishra, responsabil medical pentru zona unde a avut loc accidentul. 

Echipele de salvare desfăşoară operaţiuni pentru scoaterea trupurilor neînsufleţite şi a răniţilor din cele cinci vagoane care au deraiat în statul Uttar Pradesh. 

Această deraiere este cea mai recentă catastrofă care are loc la reţeaua feroviară a Indiei. În noiembrie 2016, tot în statul Uttar Pradesh, 146 de oameni au murit în urma unei deraieri. 

Reţeaua feroviară indiană, una dintre cele mai importante din lume, prezintă mari lacune în materie de securitate, însă rămâne principalul mijloc de transport ce permite acoperirea distanţelor mari din această ţară vastă. 

Potrivit unui raport guvernamental din 2012, aproape 15.000 de oameni mor în fiecare an în accidente feroviare, un bilanţ dur calificat drept "masacru" de autorii anchetei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: tren India tren deraiat
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close