Antena 3 CNN Externe Cauza morții lui Stephen Hillenburg, creatorul lui SpongeBob

Cauza morții lui Stephen Hillenburg, creatorul lui SpongeBob

Cauza morții lui Stephen Hillenburg, creatorul lui SpongeBob
28 Noi 2018   •   12:02

Stephen Hillenburg, creatorul desenului animat ”SpongeBob Square Pants”, s-a stins din viață la 57 de ani din cauza unei scleroze laterale amiotrofice (maladia Lou Gehrig). 

Hillenburg a fost diagnosticat cu această maladie neurodegenerativă progresivă anul trecut.

Creatorul celebrului serial produs de Nickelodeon și lansat în 1999 a fost nominalizat, de-a lungul carierei sale, la nouă premii Primetime Emmy, potrivit Time. 

Hillenburg a absolvit cursurile Universităţii de Stat Humboldt în 1984, fiind licenţiat în interpretare şi planificare a resurselor naturale, cu specializare în resurse marine. Şi-a început cariera ca profesor de biologie marină la actualul Ocean Institute din Dana Point, statul american California. Din acea perioadă, şi-a folosit talentul artistic şi pasiunea pentru oceane pentru a-şi ilustra cursurile.

În 1987, a urmat un curs de animaţie experimentală la California Institute of Arts şi a câştigat ulterior un premiu la Ottawa International Festival, pentru scurtmetrajul animat "Wormholes".

Din 1993 până în 1996, a lucrat ca director şi scenarist pentru producţia Nickelodeon "Rocko's Modern Life", apoi s-a dedicat serialului "SpongeBob SquarePants". A scris, produs şi regizat şi lungmetrajul lansat în 2004 şi a mai scris şi produs o continuare a acestuia, lansată în 2015, "The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water".

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close