Antena 3 CNN Externe Cauza tragediei de la Smolensk, bariera lingvistică? Ascultă înregistrarea de la bord (VIDEO)

Cauza tragediei de la Smolensk, bariera lingvistică? Ascultă înregistrarea de la bord (VIDEO)

Cauza tragediei de la Smolensk, bariera lingvistică? Ascultă înregistrarea de la bord (VIDEO)
12 Apr 2010   •   18:09

Ancheta în cazul tragediei aviatice produse la Smolensk, soldată cu decesul preşedintelui polonez, continuă. Potrivit vicepremierului rus, Serghei Ivanov, citat de AFP, toate datele de zbor ale avionului care s-a prăbuşit sunt intacte. Oficialul rus a mai confirmat, luni, că echipajul a primit alerta referitoare la condiţiile meteorologice dificile.

Cutiile negre ale aeronavei au fost găsite de anchetatori la scurt timp după prăbuşirea aparatului de zbor. Pavel Pliusnin, unul dintre controlorii de trafic aerian, suţine că discutiile cu echipajul polonez s-au purtat în limba rusă şi "într-o engleză proastă". Astfel, turnul de control de la baza aeriană Smolensk nu a reuşit să comunice eficient cu aeronava prezidenţială.

Se pare că cele mai mai probleme au fost la transmiterea altitudinii aeronavei, pentru că piloţii polonezi nu ştiau cifrele ruseşti.

Ascultă înregistrarea ultimei convorbiri dintre piloţii aeronavei şi controlorii de trafic aerian



Potrivit Daily Express, Pliusnin susţine că le-a cerut piloţilor să meargă către un alt aeroport, însă aceştia au refuzat.

"Mi-a rămas suficient carburant. Voi face o încercare de aterizare, iar dacă nu reuşesc voi merge la un alt aeroport", ar fi spus căpitanul aeronavei prezidenţiale.

În timp ce se apropiau, aceştia nu au oferit date despre altitudine, povesteşe Pliusnin, citat de un site rusesc. Întrebat de ce, controlorul a răspuns "de unde să ştiu? Pentru că vorbeau ruseşte prost".

"Vorbeau ruseşte, dar era foarte greu pentru ei să comunice cifre", a mai spus acesta.

Preşedintele polonez, Lech Kakzynski, soţia acestuia, Maria, precum şi numeroşi membri ai elitei militare şi politice din Polonia, se numără printre victimele accidentului aviatic produs sâmbătă în vestul Rusiei.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Polonia date ancheta presedinte avion prabusire
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close