Ce e mai sănătos? O shaorma sau un BigMac? Mâncarea preferată de români, sub microscop

de O.P.    |    19 Mar 2012   •   11:49
Ce e mai sănătos? O shaorma sau un BigMac? Mâncarea preferată de români, sub microscop

E ieftină, făcută din preparate "naturale", se găseşte în orice colţ de stradă şi îţi potoleşte foamea imediat. Aşa că românii au devenit mari consumatori de shaorma.

Însă preparatele fast food, precum Hamburgerii sau Big Mac-ul, par să fie mai sănătoare decât shaorma, friptura clasica, sau pastele bolognese, spun cercetătorii americani.

Oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Medicină din Harvard au măsurat cantitatea de carne roşie din mai multe preparate, printre care shaorma, friptură şi un hamburger, şi au ajuns la această concluzie uimitoare.

Carnea roşie (carnea de vita, porc sau vânat) este responsabilă pentru apariţia bolilor de inimă şi a cancerului, însă nu este periculoasă pentru sănătate dacă este consumată moderat.

Specialiştii care au condus acest studiu au analizat mai multe preparate din carne roşie precum: cârnaţii, şunca, Big Mac-ul, shaorma, friptura prăjită, şi friptura pe grătar.

Potrivit rezultatelor, şunca prăjită şi cârnaţii conţin 130 de grame de carne roşie, o porţie de spaghete conţine 140 de gr, o shaorma conţine 130 de grame, iar Big Mac-ul conţine 70 de grame de carne roşie.
x close