Antena 3 CNN Externe Ce s-a întâmplat cu localul de noapte vizat de un atac terorist în noaptea de Anul Nou

Ce s-a întâmplat cu localul de noapte vizat de un atac terorist în noaptea de Anul Nou

Ce s-a întâmplat cu localul de noapte vizat de un atac terorist în noaptea de Anul Nou
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Mai 2017   •   17:03

Excavatoare au demolat luni cea mai mare parte a clubului de noapte din Istanbul unde un atacator înarmat a ucis 39 de persoane în noaptea de Anul Nou într-un atac revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, scrie Agerpres

După ce municipalitatea a ordonat demolarea parţială a clubului, imagini televizate transmise de Reuters arătau resturi de lemn în zona unde se afla clubul exclusivist Reina, pe malul european al Bosforului. Doar intrarea în club a rămas intactă. 

Consiliul oraşului Istanbul a afirmat într-un comunicat că decizia demolării parţiale a clubului a fost luată pentru că patronii localului au încălcat reglementările. 

Agenţia de presă Anadolu a citat angajaţi ai clubului Reina care au afirmat că nu au ştiut de decizia privind demolarea localului. 

Poliţia turcă l-a arestat pe 17 ianuarie pe presupusul atacator, un cetăţean uzbec acuzat că a acţionat în numele Statului Islamic. Gruparea jihadistă a revendicat atacul, spunând că a fost un act de răzbunare pentru implicarea militară a Turciei în Siria. Printre persoanele ucise în club s-au aflat cetăţeni turci, turişti din mai multe state arabe, din India şi Canada. 

Luna trecută, Statele Unite au dezvăluit că în cursul unei operaţiuni militare secrete a fost ucis un luptător al grupării Stat Islamic, văzut ca un colaborator apropiat al liderului Abu Bakr al-Baghdadi şi legat de atacul asupra clubului de noapte din Istanbul, din noaptea de Revelion.

×
Subiecte în articol: atac terorist turcia
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close